Autor


Mariano Cebolla

Criat d’infant a la vora del riu Ebre entre granotes, ocells, aigua i amistats delicioses. Passada la joventut reconecto amb la natura i descobreixo el Delta més natural i pletòric recorrent-lo en bicicleta, prismàtics i un bon mestre que em transmet la passió per la natura.

En el meu primer viatge naturalístic amb una colla d’amics, Joan Estrada, Xavi Riera, Jordi Franch i Àngel (que se n’ha fet d’Àngel?) a Extremadura tinc el primer contacte amb la fotografia de natura: tothom es tirava per terra a fer fotos de serps, sargantanes, granotes i altres bèsties. Allí va ser on es va tancar el cercle: natura i fotografia. En tornar del viatge compro la meva primera càmera reflex i rebo els dos primers grans consells del mateix amic i mestre, Joan Estrada: “Mariano per aprendre a fer fotos has de fer moltes fotos i has de llençar moltes fotos a la paperera”.

Naturalista per afició, em formo com a tècnic en Educació Ambiental, estudis que posteriorment complemento amb un Màster en Gestió Mediambiental. Col·laborant estretament amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre des del 1992. Monitor d’Educació Ambiental al Parc Natural del Delta de l’Ebre del 92 al 97. A partir de llavors treballo com a fotoperiodista al setmanari L’Ebre i posteriorment com a corresponsal gràfic del diari La Vanguardia a les Terres de l’Ebre (Tarragona).

Des de 2007 treballo en la gestió dels espais que la Fundació Catalunya-La Pedrera té al Delta. Concretament a la Reserva Natural de l’Alfacada és on a través de l’estitat conservacionista PICAMPALL realitzo les tasques de gestió, ús públic i seguiments de l’espai. 

Fotògraf free-lance desenvolupant els projectes propis, altres per encàrrec i col·laborant en tot tipus de publicacions de caire ambiental, conservacionista, turístic, promocional i comercial.

He publicat diversos llibres sobre el Delta, Els Ports i les Terres de l’Ebre en general. I he participat en altres llibres de temàtica naturalística.

El Delta de l’Ebre, el massís dels Ports i totes les comarques de l’Ebre són l’àmbit de treball. Les espècies de fauna i flora i els paisatges que confereixen la personalitat del patrimoni natural són les meves especialitats, o millor dit, les meves debilitats.

Mariano Cebolla fotograf